Alle woningen zijn reeds verhuurd. Bij interesse kunt u zich op de wachtlijst laten plaaten.

Opnieuw aandacht voor de wooncoöperatie

Opnieuw aandacht voor de wooncoöperatie

Wij zijn er al jaren mee bezig. En inmiddels zijn ook anderen ermee aan de slag: betaalbare huurwoningen voor gezinnen met een middeninkomen: voor hen die geen sociale huurwoning meer krijgen en voor wie het kopen van een huis ook geen optie (meer) is.

Onlangs is opnieuw aandacht besteed aan een aantal initiatieven in Nederland. Ook WaalwijkWonen is geïnterviewd. Wij willen dan ook graag het boek en het artikel over WaalwijkWonen onder uw aandacht brengen. Op de pagina’s 31-32 van de PDF (pagina’s 58-61 van het boek) en pagina’s 37 en verder van de PDF (pagina’s 70 en verder van het boek) leest u ons verhaal. (Open de publicatie in een nieuw venster)

Er is veel positiefs te melden over WaalwijkWonen en de andere initiatieven. Toch is het nog geen gelopen race. ‘De markt moet het oppakken’ is een gevleugelde uitdrukking van minister Blok. De praktijk is en blijft echter weerbarstig als het gaat om het financieren van een project als het onze. Het afgelopen jaar hebben we met veel marktpartijen gesproken. En nog te vaak stuitten we op strijdige belangen. Woningen voor alle generaties met een betaalbare huur is voor ons essentieel. En door zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor uitvoering van de verhuur, het beheer en onderhoud kunnen wij de huurprijs significant beïnvloeden in het voordeel van de huurders.

Voor het bestuur van WaalwijkWonen is het nog geen gelopen race. We voeren nog steeds gesprekken. Toch komen we langzaam maar zeker richting een realistisch plan. Volhardend en met een niet aflatende passie werken we toe naar oplossingen om onze ambitie te realiseren:

‘Betaalbare huurwoningen voor de middeninkomensgroep, duurzaam en geschikt voor elke levensfase.’

U bent nog steeds van harte welkom als lid van WaalwijkWonen en potentieel huurder. Laat het ons weten als u (nog steeds) geïnteresseerd bent. Bij belangstelling willen graag een informatieavond organiseren. Dan is er ook gelegenheid om vragen te stellen. Het lidmaatschap en daarmee de mogelijkheid om huurder te worden, kost slechts € 100,- per jaar. ‘De wooncoöperatie, dat zijn wij.’ Doet u mee?

Wilt u meer informatie dan graag een berichtje naar info@waalwijkwonen.nl.

carlremmers

Reacties zijn gesloten.
Call Now Button